Static overlay

Expert in
verduurzamen

Static overlay

Warmtepomp,
Airco & CV

Static overlay

Stek erkend
BRL-100

Static overlay

Gasketelwet
BRL-6000-25

previous arrow
next arrow
Team_gecomprimeerd_1920x800

ONS TEAM STAAT VOOR U KLAAR!

Showroom_gecomprimeerd_1920x800

ONS TEAM STAAT VOOR U KLAAR!

Teamspirit-2
PlayPause
previous arrow
next arrow

Warmtepomp

Een warmtepomp is een systeem dat warmte overdraagt met behulp van een koudemiddel. Het kan warmte uit de buitenlucht, grondwater of zelfs bodemwarmte halen en deze warmte gebruiken om een gebouw te verwarmen. Het werkt volgens het principe van warmteoverdracht en compressie. Een compressor verhoogt de druk van het koudemiddel en hiermee ook de temperatuur, waardoor het warmte kan afgeven in het gebouw. Dit proces is zeer energie-efficiënt en milieuvriendelijk omdat het geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp combineert de voordelen van een warmtepomp met die van een traditionele cv-ketel. Het werkt meestal op elektriciteit, maar kan ook overschakelen naar gas wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld tijdens zeer koude dagen wanneer de warmtepomp minder efficiënt is. Dit zorgt voor een constante en betrouwbare warmtevoorziening, terwijl het nog steeds profiteert van de energiezuinigheid van de warmtepomp.

Hoogtemperatuur warmtepomp

Een hoogtemperatuur warmtepomp is ontworpen om hogere temperaturen te leveren dan een standaard warmtepomp. Dit maakt het geschikt voor verwarmingssystemen die werken op hogere temperaturen, zoals radiatoren met een hoger vermogen of vloerverwarming. Hoogtemperatuur warmtepompen zijn ideaal voor renovatieprojecten waarbij het vervangen van bestaande verwarmingssystemen met een hogere temperatuur een vereiste kan zijn. Deze hoge temperaturen kunnen we bereiken door gebruik te maken van het zeer efficiënte en milieuvriendelijke koudemiddel R290, beter gekend als propaan.

Alle drie de typen warmtepompen bieden aanzienlijke voordelen op het gebied van energie-efficiëntie, milieuvriendelijkheid en kostenbesparing op de lange termijn. Ze verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, verminderen de CO2-uitstoot en bieden een duurzame oplossing voor verwarming en koeling van gebouwen. Welk type warmtepomp het meest geschikt is, hangt af van factoren zoals de behoeften van het gebouw en de beschikbare energiebronnen. Laat u geheel vrijblijvend adviseren door één van onze specialisten bij u op locatie of breng een bezoek aan onze showroom en ervaar het comfort.

Meer info over subsidie vind u op: rvo.nl